Tak ODS s novým vedením projevilo neobyčejnou statečnost a požaduje sankce proti nějakému bezvýznamnému komunistickému poslanci, za to, že pochválil okupaci, která skončila před více než 20 lety.

Bravo! Je vidět, že se strana skutečně obrodila. Jen to trochu kazí skutečnost, že stejná politická strana schválila Lisabonskou smlouvu (ačkoliv ji Češi nechtěli) a neprosadila pro Českou republiku výjimku z povinného zavedení Eura (ačkoliv se jim naskytla vzácná příležitost). Logicky by tedy měla prosazovat stejné sankce i proti vlastním poslancům.

Takhle to totiž působí dojmem, že podle ODS jsou špatné jen ty okupace, které už dávno skončily. Kdyby ti lidé žili za normalizace, nejspíš by kritizovali německou okupaci ve 40. letech. A kdyby žili za protektorátu, kritizovali by pobělohorské poměry.

Ještě, že máme takové statečné politiky. A ještě, že jsou tak chytří. Pokud vedení strany uvěří tomu, že za volební debakl mohou kmotři, a není mu divné, že kmotr kmotrů Andrej Babiš vede ve výzkumech popularity, pak to svědčí o velmi zvláštním analytickém myšlení. Inu, když stranu nevede obyčejný venkovský hospodský, ale profesor politologie, hned je to vidět.