Narazil jsem na textík, který mě potěšil a nedalo mi to, abych se nepodělil se čtenáři svého blogu.

Změnila se doba? Už nebude třeba pracovat?

Udělal jsem si volnou chvíli a pročetl si propagační materiály Evropské komise. Jsou plné hezkých slov o soudržnosti, integraci, strukturálních dotacích a chytré ekonomice. Mluví se v nich o tom, že dosáhneme nového růstu. Minule se to nezdařilo, ale tentokrát už určitě ano!

O čem se ale nemluví, je, že opravdový růst musí vzejít z opravdové a potřebné práce. Nezbohatneme z dotací (tedy někteří ano). Tisíce nových směrnic nám nevyrobí více automobilů a neupečou více chleba.

Žijeme sice v digitální době, ale stále je třeba vyrábět jen to, co někdo potřebuje, studovat to, co má uplatnění. Žádné granty, integrační projekty a velkohubé strategie to nezmění.

Nevěřte těm, kdo slibují, že nám EU nasype pečené holuby do pusy, že k prosperitě stačí být v „klubu“. Nevěřme těm, kdo naznačují, že bez práce nejsou koláče! Nestůjme ve frontě na formulář!

Protože je před volbami, autor v nich kandiduje a já se nechci dopouštět nenápadné manipulace (své doporučení koho volit zveřejním ve čtvrtek), jméno autora zde neuvedu. Pokud vás zajímá, najdete ho ve středu na mém facebooku.