Protože si někteří stěžují, že nevidí na mé krátké poznámky na facebooku, uvádím to nejzajímavější (dle mého názoru) z posledních dnů:

14. 3. 2015

Byly doby, kdy se sociální demokraté vymezovali proti velkoprůmyslníkům a uhlobaronům. Jenže časy se změnily a dnešní ČSSD se vymezuje proti "parazitujícím živnostníkům" nebo třeba "zelinářům" (citát šéfa Dienstbierovského křídla Radima Hejduka z rozhovoru pro Parlamentky). Z bývalé dělnické strany se stala strana velkokapitálu, která už darovala 200 miliard korun korporacím a která ty peníze musí vydřít z těch nejchudších. Potvrdil to i právě skončený sjezd. Dělnické křídlo je zcela rozmetáno a programová rezoluce je plná opatření selektivně zaměřených proti chudým lidem.

Máme tak vládu, jejíž základ tvoří koalice strany oligarchy se stranou korporátního velkokapitálu. To by mě zajímalo, co by tomu řekli staří socialisté.

Pro ČSSD tak bude stále obtížnější získávat hlasy pracující třídy. A protože se v ČR dosud nezformovala lidová strana typu UKIP či Front national, budou z posunu ĆSSD těžit hlavně komunisté. Sociální demokraté mezitím intenzivně pracují na záchranných opatřeních - dovézt náhradní voliče z arabských zemí a přenést rozhodovací pravomoci na mezinárodní byrokracii. Pak ať jim pracující políbí p...

12. 3. 2015

Hysterická reakce feministky a funkcionářky ČSSD Ivany Recmanové (viz deník Referendum) na článek Ester Kaplánkové potvrzuje, že není nic, co by feministky nenáviděly tak zběsile jako ženy, co jsou na chlapy nebo co jsou rodinné typy (nebo obojí najednou :-) ). Jak kdysi ukázala skvělá znalkyně feminismu Kristina Hoff Sommers, feminismu nejde o ženy ani okrajově. Chce ženy převychovat a vytvořit z nich bytosti nového typu. Možná i proto je slovo "feministka" všude na světě pokládáno za urážku. Někdy se nás snaží přesvědčit, že na západě je to jinak. Ale není.

To jen taková poznámka na okraj. Po nástupu islámu je to passé. Feministky kapitulovaly, takže směřují k uspořádání, kdy budou kvóty pro zastoupení žen v managementu a zároveň může být každá "nevěřící děvka" kdykoliv znásilněna nebo ukamenována. Zajímavé pojetí práv.

Tím nekomentuju, zda mi článek Ester Kaplanové připadá vhodný nebo nevhodný. To je mezi Ester a jejím manželem.

A ještě pro doplnění poznámka ze začátku ledna:

Odpověď do ankety Kniha roku Institutu Václava Klause: "Christina Hoff Sommers ve své knize Freedom Feminism ukazuje, že existují dvě alternativní hnutí za ženská práva. Připomíná, 70% amerických žen tvrdí, že nejsou feministkami a podstatná část z nich to pokládá za urážlivé. Vedle marxistického feminismu, který se snaží zničit společnost a který se těší podpoře jen mezi úzkou vrstvou intelektuálek, však existuje méně viditelné nicméně masové ženské hnutí, které je prorodinné, nestaví ženy proti mužům a místo sociálního inženýrství volá po skutečné svobodě – včetně možnosti volit mezi kariérou a rodinou." 

Kompletní glosy z posledního týdne najdete v příslušné sekci mého osobního webu.